Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 43820/Δ2/14-04-2022 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ., για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α.

Οι υποψήφιοι μαθητές δε χρειάζεται να έχουν μουσικές θεωρητικές γνώσεις ούτε είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Η μεταφορά από και προς το σχολείο γίνεται καθημερινά με λεωφορεία δωρεάν. Επίσης, καθημερινά στον χώρο του σχολείου πραγματοποιείται σίτιση των μαθητών/τριών.

Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών/τριών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητώς η διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του υποψηφίου.

Συνεπώς, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας πέραν της αίτησης συμμετοχής (η οποία επισυνάπτεται εδώ) στις εν θέματι εξετάσεις και τα κάτωθι έγγραφα:

1) λογαριασμό κοινής ωφέλειας (ύδρευσης ή ρεύματος ή τηλεφώνου) ή άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο από το οποίο να αποδεικνύεται ρητώς η διεύθυνση της μονίμου κατοικίας του υποψηφίου
2) αντίγραφο ταυτότητας γονέων/κηδεμόνων ή αντίγραφο ταυτότητας γονέα/κηδεμόνα
3) δικαστική απόφαση (προσωρινή διαταγή, απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, οριστική δικαστική απόφαση) αν και εφόσον δεν υφίσταται συναίνεση των δύο γονέων/κηδεμόνων. Δύναται να προσκομισθεί επίσης και πιστοποιητικό περί μη άσκησης ένδικων μέσων, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι επήλθε το αμετάκλητο της δικαστικής απόφασης μέχρι και τις 16.09.2021 - και άρα δεν εφαρμόζεται το 1519 ΑΚ - , σύμφωνα με όσα ορίζει η υπό στοιχεία Φ1/117162/ΓΔ4/20-09-2021 εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ (ανακοινοποίηση στο ορθό στις 21-9-2021).

Το σχολείο θα αποστείλει στους/στις αιτούντες/αιτούσες ηλεκτρονικά εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και το αριθμό υποψηφίου μαθητή.  

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες οι οποίοι θα υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονική αποστολή στο σχολείο να μεριμνήσουν ούτως ώστε τα προς αποστολή αρχεία να μην υπερβαίνουν το 1 ΜΒ.

Η διαδικασία επιλογής μαθητών/τριών για την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 30 Ιουνίου. Για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Για το Μουσικό Σχολείο Αθήνας, δικαίωμα αίτησης έχουν οι γονείς των μαθητών των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται εντός των παρακάτω περιοχών:
α) Α΄ Αθήνας: Όλες οι περιοχές του Δήμου Αθηναίων Κυψέλη, Μεταξουργείο, Σεπόλια, Ταύρος, Κολωνάκι, Αμπελόκηποι, Εξάρχεια, Πατήσια κτλ πλην αυτών των περιοχών α) του 5ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας που περικλείονται από τους δρόμους : Λ. Κηφισού, Τρείς Γέφυρες, Στρ. Καλάρη (ζυγοί αριθμοί), Λ. Ιωνίας (μονοί αριθμοί), Καυταντζόγλου (ζυγοί αριθμοί), Γαλατσίου (μονοί αριθμοί) και έως τα όρια του 5ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας με το Δήμο Γαλατσίου και το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας (Ωρωπού, Σινοπούλου κτλ.). και β) του 2ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας που περικλείονται από τις οδούς/Λεωφόρους: Κοκκινοπούλου (από Λεωφ. Κατεχάκη), Ούλωφ Πάλμε, Υμηττού (μονοί αριθμοί), στη συμβολή της με τη Φορμίωνος, Ηλία Ηλιού (μονοί αριθμοί), Αμβροσίου Φραντζή (ζυγοί αριθμοί) και Καλλιρρόης (μονοί αριθμοί), μέχρι και τη συμβολή της με τη Λεωφ. Συγγρού.
β) Γ΄ Αθήνας: Αιγάλεω, Χαϊδάρι περιοχή που συνορεύει με το Αιγάλεω έως τη Λεωφόρο Αθηνών (ρεύμα εισόδου προς Αθήνα), Αγ. Βαρβάρα.