Τίτλος Πολιτιστικού Προγράμματος: «Φιλαναγνωσία - Ένα μαγικό ταξίδι στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης»

 Οι μαθητές του τμήματος Α3 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022 – 2023, αποφάσισαν να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της Βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ και να ανακαλύψουν τα κλειδιά – αξίες που ανοίγουν τις πόρτες της ζωής. Το συναρπαστικό βιβλίο «Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ», γραμμένο από τη συγγραφέα και θεατρολόγο Μάγια Δεληβοριά, έγινε ο σύνδεσμος της ομάδας φιλαναγνωσίας και η αφορμή για φανταστικές -συναρπαστικές συζητήσεις, αλλά και για τη δημιουργία της δικής τους μοναδικής ιστορίας εξερεύνησης των αξιών.

 Τους διαδρόμους της βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ «επισκέφτηκαν» οι μαθητές της ομάδας μας σε συνεργασία με τις φιλολόγους εκπαιδευτικούς, Βίντου Αουρέλα, Συντονίστρια του προγράμματος, Κόνια Ελπίδα και Κωνσταντακοπούλου Πηνελόπη.

 Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Φιλαναγνωσίας μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, τμημάτων Α1, Α2, A3 και Α4 παρέα με τις εκπαιδευτικούς, Σιαλμά Αλεξάνδρα, Θεολόγο-Συντονίστρια του προγράμματος και τις φιλολόγους, Τσιτούμη Κωνσταντίνα και Κυριακοπούλου Χριστίνα.

 Την Τετάρτη 3 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί των ομάδων της Φιλαναγνωσίας και από τα δύο σχολεία θα έχουν τη χαρά να υποδεχθούν τη Μάγια Δεληβοριά στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης. Η συνάντηση περιλαμβάνει γνωριμία με τη συγγραφέα του βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα εκφράσουν τις εντυπώσεις και τις ιδέες τους από την ανάγνωσή τους. Ακολουθεί δημιουργική συνομιλία για το ποιες είναι οι αληθινές αξίες ζωής και πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας «μαγικά κλειδιά» που ξεκλειδώνουν τη γνώση ώστε να οδηγηθούμε σε μια ζωή γεμάτη νόημα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 Η βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ δεν είναι μια συνηθισμένη βιβλιοθήκη. Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί που επηρεάζει το μυαλό και τη ζωή των επισκεπτών. Άνθρωποι από μέρη μακρινά έρχονται να την επισκεφθούν, ελπίζοντας να ζήσουν έστω και λίγα απ’ όσα έχουν ακούσει ότι συμβαίνουν στους μυστηριώδεις διαδρόμους της. Ορισμένες ιστορίες λένε ότι κάποιοι άλλαξαν και άρχισαν τη ζωή τους από την αρχή. Άλλες πάλι μιλάνε για κάποιους που χάθηκαν και δε γύρισαν ποτέ πίσω…

 Δύο συμμαθητές, η Έρικα και ο Στέφανος, θα ζήσουν τη δική τους μοναδική περιπέτεια στον θαυμαστό κόσμο της βιβλιοθήκης. Εξερευνώντας τα μυστικά της, θα ανακαλύψουν επτά κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν με τρόπο μαγικό όλες τις πόρτες της σκέψης τους.