Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εμφανίστηκε το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αθήνας το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλάμβανε μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και εικαστικές δράσεις που αποτελούσαν δημιουργίες μουσικών σχολείων και πανεπιστημιακών τμημάτων από όλη την Ελλάδα.


Το πρόγραμμα που παρουσίασε το Σύνολο υπό τον τίτλο «Λάλησε κούκε μ`», περιλάμβανε τραγούδια και σκοπούς από τη Θράκη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία. Τη μουσική διεύθυνση του Συνόλου ανέλαβαν οι καθηγητές του Σχολείου κ. Βάσια Βουγιουκλή και κ. Παύλος Μπατσικούρας ενώ συνυπεύθυνοι καθηγητές είναι οι Βασίλης Τριάντης, Κουτούζος Στάθης και Ιωάννου Ιφιγένεια. Στην εμφάνιση συμμετείχε και το Τμήμα Χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθήνας, χορεύοντας στους Παραδοσιακούς Χορούς της Θράκης και της Πελοποννήσου.

 
Το Σύνολο, αποτελούμενο από την Ορχήστρα και τη Χορωδία παραδοσιακής μουσικής με μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου, έχει εμφανιστεί σε ποικίλες εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις και videos διαθέσιμα στο διαδίκτυο [https://www.youtube.com/channel/UCK4hJOXYYjjm-kTYK8UxpnA]. Η εμφάνιση του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ήταν ένα μελωδικό ταξίδι στην Ελλάδα που αναδεικνύει τη σύνδεση της μουσικής παιδείας με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.