Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 44215/Δ2/25.04.2024 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024 - 2025, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α.

Για το Μουσικό Σχολείο Αθήνας, δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις της α΄ γυμνασίου σχολικού έτους 2024-2025 έχουν οι γονείς των μαθητών των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται εντός των περιοχών (πατήστε στον σύνδεσμο), βοηθητικός χάρτης (google maps).

Διαδικασία υποβολής αίτησης:

  • Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής σας παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/V1AScMvWbXU2YSPg9         

       (σε περίπτωση που δεν ανοίγει στη μηχανή αναζήτησης  η φόρμα, παρακαλούμε να αντιγράψετε και επικολλήσετε                τον παραπάνω σύνδεσμο στη μηχανή αναζήτησης)                                                          

  • Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής σας, μπορείτε να την καταθέσετε αυτοπροσώπως στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας (Δράκοντος 37, Αθήνα), 09.00 - 13.00 καθημερινά από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024, προσκομίζοντάς την μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πατήστε στον σύνδεσμο). 

Η διαδικασία επιλογής μαθητών/τριών για την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 30 Ιουνίου. Για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. Οι υποψήφιοι μαθητές δε χρειάζεται να έχουν μουσικές θεωρητικές γνώσεις ούτε είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση των υποψηφίων πατήστε ΕΔΩ.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες δύνανται να απευθύνονται στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας:

  • τηλεφωνικά στο 210.513.0758 από 09.00 - 13.00 καθημερινά
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες προερχόμενες από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πατήστε ΕΔΩ 

Για να κατεβάσετε την Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση εισαγωγικών εξετάσεων 2024-2025 πατήστε ΕΔΩ

Οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών καθώς και η Υγειονομική Εξέταση θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του 3ου ΓΕ.Λ. Ζωγράφου (Ηρώων Πολυτεχνείου 1-3, Τηλέφωνο: (2107776165) σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετέχουν στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων καθώς και στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. θα διευκολύνονται επιλέγοντας τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι δηλώνουν τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα που επιθυμούν να εξεταστούν.

Τα αγωνίσματα της Σφαιροβολίας, του Άλματος σε Μήκος καθώς και τα δρομικά αγωνίσματα (200μ.- 400μ.) θα διεξαχθούν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ «Γρηγόρης Λαμπράκης» (Ωρίωνος 1–Τηλέφωνο: 2107773759). Σε ότι αφορά το αγώνισμα της Κολύμβησης (50μ), οι πρακτικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν στο ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Α.Κ. ΓΟΥΔΗ (Κοκκινοπούλου & Κανελλοπούλου 5, ΓΟΥΔΗ–Τηλέφωνο: 2107771990 & 2107794407).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε ΕΔΩ.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 26-03-2024. Όλοι οι υποψήφιοι από την 26-03-2024 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε ́ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ ́) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειο τους.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική προκήρυξη ΕΔΩ.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες έχουν οριστεί ως έδρες για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Για να δείτε το δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πατήστε ΕΔΩ

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 1519 τ. Β΄/7-3-2024 δημοσιεύτηκε η υπό στοιχεία  Φ.253/19033/Α5/2024 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Διαδικασίες διενέργειας των εξετάσεων για την εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι. καθώς και η σύσταση, η συγκρότηση, το πλαίσιο λειτουργίας και οι αρμοδιότητες των οργάνων που θεσπίζονται προς το σκοπό της διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών.», που θα εφαρμοστούν από τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 και εφεξής. Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘΑ και συγκεκριμένα στη διαδρομή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -> Εξετάσεις -> Εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα -> Ανακοινώσεις (μπορείτε να δείτε το link εδώ: https://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-gia-ta-mousikatmimata/anakoinoseis), για την ενημέρωση των υποψηφίων.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., πατήστε ΕΔΩ.