Στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγωσία που πραγματοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά με μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β2 και Β3 Γυμνασίου, το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 17:00 θα επισκεφτεί το Μουσικό Σχολείο Αθήνας η ποιήτρια και συγγραφέας, κυρία Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα απαγγείλουν και ερμηνεύσουν ποιήματα του Ελύτη, αλλά και θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίου «Ο Ελύτης για παιδιά». Επίσης, η Χορωδία Μαθητών Γ΄ Γυμνασίου και η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου, Βικτωρία Καρκαμπάση θα τραγουδήσουν μελοποιημένη ποίηση του Ελύτη. Εν είδει επιλόγου ο κ. Παντελής Καρκαμπάσης, φιλόλογος και τέως Διπλωμάτης, θα μας ξεναγήσει σε αναμνήσεις από δικές του στιγμές με τον ποιητή. 

Υπεύθυνη προγράμματος Φιλαναγνωσίας

Αουρέλα Βίντου, Φιλόλογος 

Επιμέλεια εκδήλωσης

Βασιλική Βαλαώρα, Θεατρολόγος 

Μουσικό πρόγραμμα και διδασκαλία χορωδίας

Νίκος Πρίγκας, καθηγητής μουσικής

 

Το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε στο Athens Science Festival 2023 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τρεις μαθητές της Α λυκείου υπό τη καθοδήγηση της καθηγήτριας Μαρίας Χαβαριώτη (χημικός) παρουσίασαν, πέντε πειράματα επίδειξης από τη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου, σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.