Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας τους σχολείου μας στον Κιθαιρώνα από τις 31/3/2023 μέχρι.2/4/2023.

Η διαμονή έγινε στο καταφύγιο "Β.ΤΣΑΚΟΣ" του ΕΟΣ Ελευσίνας στη θέση Πέταλο του Κιθαιρώνα, σε υψόμετρο 1.090μ, 9.5 χιλ. από τα Βίλια.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση του βουνού, να παίξουν, να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να κάνουν πεζοπορικές διαδρομές στο βουνό.
Πραγματοποιήθηκαν δύο πεζοπορικές διαδρομές μικρής δυσκολίας.

Η πρώτη διαδρομή διάρκειας 30’ έγινε σε περιχοχή κοντά στο καταφύγιο σε σημείο θέας προς τον Βοιωτικό κάμπο.

Η δεύτερη διαδρομή διάρκειας 3 ωρών έγινε προς τον αυχένα και την περιοχή «Τρεις κορυφές» σε υψομέτρο 1300.

Στις 2/4/2023 οι μαθητές επισκέφθηκαν το Φρούριο Αιγοσθένων στο Πορτο Γερμενό και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Αθήνα.

Ως προς το θέμα μελέτης της περιβαλλοντικής ομάδας, οι μαθητές έθεσαν σε λειτουργία την συσκευή που κατασκεύασαν για την μέτρηση των  αιωρούμενων σωματιδίων PM10, PM25, PM1. Η συσκευή κατέγραψε μετρήσεις από τις  18:00 την Παρασκευή 31/3/2023 και για 8 περίπου ώρες. Οι  μετρήσεις  αφορούσαν στην ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο του καταφυγίου.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες από την εκδρομή και από τις μετρήσεις που καταγράφησαν.

Τίτλος Πολιτιστικού Προγράμματος: «Φιλαναγνωσία - Ένα μαγικό ταξίδι στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης»

 Οι μαθητές του τμήματος Α3 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022 – 2023, αποφάσισαν να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της Βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ και να ανακαλύψουν τα κλειδιά – αξίες που ανοίγουν τις πόρτες της ζωής. Το συναρπαστικό βιβλίο «Η μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ», γραμμένο από τη συγγραφέα και θεατρολόγο Μάγια Δεληβοριά, έγινε ο σύνδεσμος της ομάδας φιλαναγνωσίας και η αφορμή για φανταστικές -συναρπαστικές συζητήσεις, αλλά και για τη δημιουργία της δικής τους μοναδικής ιστορίας εξερεύνησης των αξιών.

Στο πλαίσιο της συγκρότησης και λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2022 – 2023) στο σχολείο μας λειτουργεί Όμιλος Προσωπικής Ανάπτυξης Εφήβων.
Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά από μικρή ηλικία, αλλά κυρίως διαμορφώνεται από τους γονείς, τους δασκάλους και το περιβάλλον. Η επιτυχής προσωπική ανάπτυξη απαιτεί κίνητρα, επιθυμία για βελτίωση και προθυμία να προσπαθήσουμε να κάνουμε αλλαγές.
Βασικός σκοπός του ομίλου είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων (κυρίως αυτών της Συναισθηματικής Νοημοσύνης) και η καλύτερη γνώση του εαυτού των μαθητών και μαθητριών μέσα από την ομαδική αλληλεπίδραση.

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Το ΣυνΑθηνά με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Αθηνά Υγεία", σας προσκαλεί στην εκδήλωση: "Τα Παιδιά ενώνουν τις Φωνές τους κατά του Σχολικού Εκφοβισμού".

Την εκδήλωση πλαισιώνουν: το Μουσικό Σχολείο Αθηνών, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών & η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.

Κυραική, 2 Απριλίου και ώρα 16:30, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, 10552, Αθήνα

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Δράση: «Μαθησιακός κύκλος: Συμμετέχω και δρω ως ισότιμο μέλος της ομάδας»

Άξονας: Σχέσεις μεταξύ μαθητών/μαθητριών

Ομάδα δράσης: Βίντου Αουρέλα, Κωνσταντακοπούλου Πηνελόπη, Οικονόμου Αναστασία, Μυγδάλη Χριστιάνα.

Συντονίστρια δράσης: Βίντου Αουρέλα

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Πατήστε πάνω στην εικόνα