Στο πλαίσιο της συγκρότησης και λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2022 – 2023) στο σχολείο μας λειτουργεί Όμιλος Προσωπικής Ανάπτυξης Εφήβων.
Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά από μικρή ηλικία, αλλά κυρίως διαμορφώνεται από τους γονείς, τους δασκάλους και το περιβάλλον. Η επιτυχής προσωπική ανάπτυξη απαιτεί κίνητρα, επιθυμία για βελτίωση και προθυμία να προσπαθήσουμε να κάνουμε αλλαγές.
Βασικός σκοπός του ομίλου είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων (κυρίως αυτών της Συναισθηματικής Νοημοσύνης) και η καλύτερη γνώση του εαυτού των μαθητών και μαθητριών μέσα από την ομαδική αλληλεπίδραση.

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή) και έχουν διάρκεια δυο διδακτικές ώρες (90 λεπτά). Η κάθε συνάντηση έχει δική της θεματολογία βάσει της οποίας έχει σχεδιαστεί η κύρια δράση/άσκηση της ομάδας. Έπειτα από την ολοκλήρωση της δράσης τα μέλη της ομάδας συμπληρώνουν την αναστοχαστική έκθεση που αφορά στην εκ των υστέρων υποκειμενική άποψή τους στο τι πήγε καλά και τι δεν πήγε καλά κατά τη διάρκεια της εκάστοτε συνάντησης, αλλά και τι θα μπορούσαν να αλλάξουν για καλύτερα αποτελέσματα.

Υπεύθυνη του ομίλου: Αουρέλα Βίντου, Φιλόλογος – Ψυχοπαιδαγωγός, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.