Το Δεκέμβριο του 2023, το Μουσικό Σχολείο Αθήνας απέκτησε μέσω ιδιωτικής δωρεάς ένα γαλλικό πιάνο με ουρά μάρκας PLEYEL κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1890. Ένα τέτοιο όργανο κατείχε και αγαπούσε ιδιαίτερα ο Frédéric Chopin  και για το οποίο συνέθεσε τα σημαντικότερα έργα του.

Δωρητές του πιάνου είναι η  φιλόμουση οικογένεια της Ειρήνης Παπανδρέου και του Μιχάλη Πολυδώρου, οι οποίοι αγαπούσαν και συντηρούσαν  για πολλά χρόνια το όργανο αυτό. Μόλις έμαθαν για  τις ανάγκες του Σχολείου μας σε μουσικά όργανα, προέβησαν χωρίς δεύτερη σκέψη στη γενναιόδωρη αυτή πράξη.

Η ποιότητα της κατασκευής του είναι  εξαιρετική  και μοναδική μιας και σε αντίθεση με τα μοντέρνα πιάνα, το συγκεκριμένο PLEYEL έχει όλες του τις χορδές  του παράλληλα αντί χιαστί. Το όργανο αυτό, το οποίο  έχει όλα τα αυθεντικά του εξαρτήματα (χορδές, σφυράκια, ηχείο),  θα προσφέρει μια μοναδική ακουστική εμπειρία στην σχολική μας κοινότητα. Κάθε φορά που θα ηχεί, δεν θα λειτουργεί απλώς σαν μουσικό όργανο αλλά  σαν μια «μουσική χρονοκάψουλα»  -  μια  αυθεντική αναδημιουργία του ηχητικού κόσμου του πιάνου του 19ου αιώνα.