Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Body Music στο Σχολείο μας, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022. Το σεμινάριο διοργανώθηκε με αφορμή την πρώτη παγκόσμια ημέρα Body Music που από φέτος καθιερώθηκε να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Φεβρουαρίου. Τη διδασκαλία και καθοδήγηση ανέλαβαν οι εξαιρετικές κ. Ολυμπία Αγαλιανού, Ε.Ε.Π. Διδακτικής της Κίνησης και της Μουσικής ΕΚΠΑ και επίτιμης προέδρου του ΕΣΜΑ C.Orff (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff) και η κ. Αντιγόνη Ζάχαρη, καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής και πιάνου στο Σχολείο μας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι μαθητές των Συνόλων των κ. Σαμακοβλή, κ. Βουγιουκλή και κ. Ριζοπούλου καθώς και καθηγητές του Σχολείου μας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις ιδέες του Keith Terry,  εμπνευστή της σύγχρονης σκηνής του Body Music και οραματιστή για έκφραση της σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής μέσω της ανθρώπινης φωνής και των ηχογόνων κινήσεων του σώματος. Οι μαθητές εκφράστηκαν μέσα από το body music και body percussion, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πολύ όμορφο παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά αποτέλεσμα που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι γονείς. Επιπρόσθετα, οι καθηγητές  εμπλούτισαν τις ιδέες τους για τις δράσεις των Συνόλων τους.  

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις κ. Αγαλιανού και κ. Ζάχαρη για την όμορφη ιδέα και εξαιρετική διοργάνωση και υλοποίηση του Σεμιναρίου.